nr-logo

Hållbarhet i praktiken

H&M:s vd får pris för hållbart ledarskap

– För H&M handlar hållbart ledarskap om att våga arbeta långsiktigt, istället för att välja enkla lösningar som inte leder till bestående förändringar, säger Karl-Johan Persson .

H&M:s vd, Karl-Johan Persson, tilldelas näringslivets pris för Hållbart ledarskap 2016. Han får priset för sitt sätt att inspirera och utmana modeindustrin på hållbarhetsområdet.

  • Annons 1

Priset Hållbart ledarskap har delats ut varje år sedan 1999 av Nätverket för hållbart näringsliv, NMC, för att belöna ledare som bidragit till ökad social, ekonomisk eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället.

Karl-Johan Persson förklarar att hållbart ledarskap för H&M handlar om att visa vägen och att våga arbeta långsiktigt, istället för att välja enkla lösningar som inte leder till bestående förändringar.

– Det är en förutsättning inte bara för ett hållbart ledarskap, utan för ett hållbart synsätt i stort. Det är en stor ära att ta emot detta pris – men utan engagerade medarbetare som varje dag strävar efter att vara i framkant hade detta inte varit möjligt, säger han.

Hållbarhet i ledningen

NMC:s ordförande, Ylva Öhrnell, understryker att ett hållbart ledarskap i högsta ledningen är nyckeln för ett framgångsrikt hållbarhetsarbete som gör verklig skillnad i både näringslivet och i samhället i övrigt.

– Karl-Johan har visat mod genom att utmana de finansiella intressenterna i kvartalscirkusen och genom att tydligt sätta ner foten och lägga till en grundpelare i H&M:s affärsidé, nämligen hållbarhet, säger hon.

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.