nr-logo

Tidningen för miljöproffs

textil
FOTO: Pixabay

H&M och Swedfund samarbetar i Etiopien

H&M vill i samarbete med Swedfund bidra till en hållbar uppbyggnad av Etiopiens textilindustri.

  • Annons 1

Textilindustrin expanderar i Etiopien och H&M och Swedfund ger nu sig in på marknaden. De vill bidra till att miljöhänsyn och sociala frågor finns med redan från början. Konkret kan det handla om sådant som vattenanvändning och löner.

– Vi ser samarbetet som en möjlighet att tidigt engagera oss i Etiopiens växande textilindustri och att bidra till fler arbetstillfällen. Vi har sedan många år tillbaka arbetat i befintliga tillverkningsländer med att etablera en hög standard när det gäller arbetsvillkor och miljö. Dessa lärdomar finns med när vi nu har etablerat samarbete med etiopiska leverantörer, säger Karl-Johan Persson, vd på H&M, i ett pressmeddelande.

Swedfund, som ägs av svenska staten, ska bidra med kunskap om marknaden och investeringar medan H&M har med sig sin specifika kunskap kring hållbarhetsfrågor i textilbranschen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vill förlänga elcertifikatsystemet

Energimyndigheten har presenterat ett förslag på hur elcertifikatsystemet ska utformas efter 2020. Bland annat föreslår de en förlängning av systemet till 2045 och att kvoten höjs från 2022.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Frivilligorganisationer stämmer norska staten för oljeborrning

Norska staten stäms för oljeborrning i Barents hav i Arktis. Det innebär att en norsk grundlagsparagraf som säger att myndigheter ska värna om natur och miljö nu prövas i rätten för första gången.