nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FOTO: Pixabay

H&M och Swedfund samarbetar i Etiopien

H&M vill i samarbete med Swedfund bidra till en hållbar uppbyggnad av Etiopiens textilindustri.

  • Annons 1

Textilindustrin expanderar i Etiopien och H&M och Swedfund ger nu sig in på marknaden. De vill bidra till att miljöhänsyn och sociala frågor finns med redan från början. Konkret kan det handla om sådant som vattenanvändning och löner.

– Vi ser samarbetet som en möjlighet att tidigt engagera oss i Etiopiens växande textilindustri och att bidra till fler arbetstillfällen. Vi har sedan många år tillbaka arbetat i befintliga tillverkningsländer med att etablera en hög standard när det gäller arbetsvillkor och miljö. Dessa lärdomar finns med när vi nu har etablerat samarbete med etiopiska leverantörer, säger Karl-Johan Persson, vd på H&M, i ett pressmeddelande.

Swedfund, som ägs av svenska staten, ska bidra med kunskap om marknaden och investeringar medan H&M har med sig sin specifika kunskap kring hållbarhetsfrågor i textilbranschen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.