nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FOTO: Pixabay

H&M och Swedfund samarbetar i Etiopien

H&M vill i samarbete med Swedfund bidra till en hållbar uppbyggnad av Etiopiens textilindustri.

  • Annons 1

Textilindustrin expanderar i Etiopien och H&M och Swedfund ger nu sig in på marknaden. De vill bidra till att miljöhänsyn och sociala frågor finns med redan från början. Konkret kan det handla om sådant som vattenanvändning och löner.

– Vi ser samarbetet som en möjlighet att tidigt engagera oss i Etiopiens växande textilindustri och att bidra till fler arbetstillfällen. Vi har sedan många år tillbaka arbetat i befintliga tillverkningsländer med att etablera en hög standard när det gäller arbetsvillkor och miljö. Dessa lärdomar finns med när vi nu har etablerat samarbete med etiopiska leverantörer, säger Karl-Johan Persson, vd på H&M, i ett pressmeddelande.

Swedfund, som ägs av svenska staten, ska bidra med kunskap om marknaden och investeringar medan H&M har med sig sin specifika kunskap kring hållbarhetsfrågor i textilbranschen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.