nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hitta till etanolmacken med GPS

  • Annons 1

Statoil lanserar en ny GPS-tjänst med koordinaterna för sina stationer. Den som använder GPS-navigering i bilen kan ladda ner en fil med kooordinaterna. Filen innehåller också en markering för de stationer som erbjuder E85 och/eller biogas.

Etanolförsäljningen har ökat kraftigt och Statoil har på ett år ökat antalet tankställen för etanol med över 100 procent till dagens cirka 200 stycken.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.