nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Hitta de miljösmartaste elprylarna

Nu lanserar Naturskyddsföreningen en sajt där konsumenter kan hitta de miljöbästa elprodukterna på den svenska marknaden.

  • Annons 1

På sajten Top Ten kan besökaren klicka sig fram till tv, belysning, frys eller cirkulationspumpar och hitta de energisnålaste alternativen. Under året kommer fler produktkategorier att läggas till.

För att välja ut de miljöbästa prylarna har Naturskyddsföreningen tagit hjälp av databaser, intresseorganisationen Elektronikbranschen och hämtat in information direkt från tillverkarna. Informationen har stämts av mot de energikrav som föreningen satt upp för de olika produkterna. Den internationella Top Ten-sajten där 18 länder ingår har också använts.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4