nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hitta de miljösmartaste elprylarna

Nu lanserar Naturskyddsföreningen en sajt där konsumenter kan hitta de miljöbästa elprodukterna på den svenska marknaden.

  • Annons 1

På sajten Top Ten kan besökaren klicka sig fram till tv, belysning, frys eller cirkulationspumpar och hitta de energisnålaste alternativen. Under året kommer fler produktkategorier att läggas till.

För att välja ut de miljöbästa prylarna har Naturskyddsföreningen tagit hjälp av databaser, intresseorganisationen Elektronikbranschen och hämtat in information direkt från tillverkarna. Informationen har stämts av mot de energikrav som föreningen satt upp för de olika produkterna. Den internationella Top Ten-sajten där 18 länder ingår har också använts.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.