nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hitta de miljösmartaste elprylarna

Nu lanserar Naturskyddsföreningen en sajt där konsumenter kan hitta de miljöbästa elprodukterna på den svenska marknaden.

  • Annons 1

På sajten Top Ten kan besökaren klicka sig fram till tv, belysning, frys eller cirkulationspumpar och hitta de energisnålaste alternativen. Under året kommer fler produktkategorier att läggas till.

För att välja ut de miljöbästa prylarna har Naturskyddsföreningen tagit hjälp av databaser, intresseorganisationen Elektronikbranschen och hämtat in information direkt från tillverkarna. Informationen har stämts av mot de energikrav som föreningen satt upp för de olika produkterna. Den internationella Top Ten-sajten där 18 länder ingår har också använts.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

I november 2018 gav mark- och miljödomstolen Preem tillstånd att utöka sin verksamhet i Lysekil, vilket har väckt starka reaktioner. Tillståndet innebär möjlighet att genomföra det så kallade ROCC-projektet, som skulle leda till en markant ökning av raffinaderiets koldioxidutsläpp.