nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Hemmet en stor energibov

  • Annons 1

Få svenska hushåll är medvetna om hur mycket koldioxidutsläpp deras bostäder orsakar. Det visar en undersökning gjord av Easyresearch Scandinavia på uppdrag av Telge Energi. Bara 13 procent har en ungefärlig uppfattning om hur stora koldioxidutsläppen är. Samtidigt visar undersökningen att svenskar är mycket miljömedvetna och gärna vidtar åtgärder för att minska sin energiförbrukning och miljöbelastning.

Det enklaste sättet att minska bostadens klimatpåverkan är att köpa miljömärkt el. Byter man exempelvis från ”vanlig” el till vindkraftsel sänker man koldioxidutsläppen med 13,5 ton per år, enligt Telge Energi. Idag är det bara 25 procent som köper ursprungsmärkt el och övriga köper den blandade elen som innehåller kolkraftsel.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.