nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Havsbaserad vindkraft ökar

Den havsbaserade vindkraften i EU ökade med 51 procent under 2010. Det visar en sammanställning av European Wind Energy Association, EWEA.

  • Annons 1

308 nya havsbaserade vindkraftverk med en sammanlagd effekt på 883 MW installerades i nio vindkraftparker fördelat på fem länder.

Totalt finns nu 1 136 havsbaserade vindkraftverk i EU men sammanlagd effekt på 2 946 MW. Enligt EWEA motsvarar det Berlin och Bryssels samlade elkonsumtion. Leder utbyggnaden gör Storbritannien, därefter kommer Danmark och Nederländerna. Sverige ligger på femte plats.

Enligt vindorganisationens rapport The European offshore wind industry – key trends and statistics 2010 kommer det att ske en fortsatt stark tillväxt med utökad kapacitet på 1000-1500 MW under 2011.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.