nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Här är Sveriges klimatutmanare

  • Annons 1

Nu har Sverige fått 16 unga klimatutmanare. Det är British Council som utsett en grupp unga personer som ska utveckla nya idéer för hur koldioxidutsläppen kan minska.

Klimatutmanarnas uppdrag blir, att vid sidan om studier och arbete, jobba aktivt i miljöprojektet Challenge Europe. Projektet har startats för att klimatfrågan i stort berör den yngre generationen och för att människor som står utanför klimatdebatten ska kunna vara med och göra en insats.

Utifrån kunskap om vetenskap, näringsliv, den akademiska världen och politiskt tänkande ska gruppen utveckla och presentera tre idéer för politiker, företag, entreprenörer och finansiärer, i februari 2009.

Sveriges klimatutmanare har valts ut av British Council tillsammans med Det naturliga steget och CSR Sweden. Liknande grupper kommer att presenteras i 15 europeiska länder i juni i år.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4