nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Här är Postens utsläppsfria transportbil

Helt utsläppsfri under körning. Så marknadsför Mercedes-Benz en ny eldriven transportbil. Nu ska modellen utvärderas av Posten.

  • Annons 1

Modellen Vito e-cell drivs av ett batteri och en elmotor. Motorn får ström från litium/jonbatterier, som är placerade i golvnivå. Laddningstiden från tomt till fullt batteri är mellan fem och sex timmar med utgångsläge från ett trefas/400 Volt kraftuttag. Utöver laddning via kabel har Vito e-cell även ett system som gör att bromsenergin omvandlas till elektrisk ström som leds till batterierna. Toppfarten är 80 kilometer per timma.

– Räckvidden varierar beroende på körsätt och användning av andra elektriska funktioner. I normalfallet går bilen cirka 13 mil mellan laddningarna, säger Joakim Gustafsson på Mercedes-Benz Sverige AB.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4