nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Här är EUs nya ekologga

Det blir ett löv i form av stjärnor som konsumenterna ska hålla utkik efter. Tillsammans har en jury och allmänheten korat EUs nya ekologga.

  • Annons 1

EU-kommissionens tävling om en ny ekologga är avslutad. Det vinnande bidraget blev ett grönt löv designat av den tyska studenten Dusan Milenkovic.

Obligatorisk

Märkningen ersätter den gamla loggan för ekologiskt jordbruk och börjar gälla den 1 juli i år. Då blir det obligatoriskt för alla färdigförpackade ekologiska varor som tillverkas inom EU och som uppfyller märkningskraven. För importerade varor är märkningen frivillig.

Vid sidan av den nya ekologgan är även andra märkningar tillåtna på privat, regionalt eller nationellt initiativ.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4