nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Här är EUs nya ekologga

Det blir ett löv i form av stjärnor som konsumenterna ska hålla utkik efter. Tillsammans har en jury och allmänheten korat EUs nya ekologga.

  • Annons 1

EU-kommissionens tävling om en ny ekologga är avslutad. Det vinnande bidraget blev ett grönt löv designat av den tyska studenten Dusan Milenkovic.

Obligatorisk

Märkningen ersätter den gamla loggan för ekologiskt jordbruk och börjar gälla den 1 juli i år. Då blir det obligatoriskt för alla färdigförpackade ekologiska varor som tillverkas inom EU och som uppfyller märkningskraven. För importerade varor är märkningen frivillig.

Vid sidan av den nya ekologgan är även andra märkningar tillåtna på privat, regionalt eller nationellt initiativ.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.