nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Handfasta tips om avfallstransport

Konsultföretaget Tyréns har släppt en handbok om transporter av farligt gods. Syftet är att bidra med nödvändiga kunskaper som skulle minska riskerna, skriver företaget.

  • Annons 1

Handboken ”Transporter av farligt gods” är skriven av Cecilia Sandström, som arbetar inom området Brand och Risk på konsultföretaget Tyréns.

Genom att ge enkla och tydliga svar hoppas hon att boken kan öka kunskaperna hos kommunala tjänstemän om hur de ska hantera transporter av farligt gods i samhällsplaneringen samtidigt som politikernas beslutsunderlag blir bättre.

– Det finns redan flertalet publikationer om farligt gods men jag tyckte att det saknades en med just kommunala tjänstemän som främsta målgrupp och med innehåll anpassat till de frågor som jag uppfattar att just denna målgrupp söker svar på, säger hon.

Cecilia Sandström menar att en ökad kunskap bland tjänstemännen skulle minska riskerna med transporter av det här slaget.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.

Rapport om fem grader varmare klimat

Om jordens medeltemperatur överskrider två grader, finns risken att det inte tar stopp där, utan går upp till fyra eller rentav fem grader. Det har forskare från Stockholm Resilience Centre kommit fram till i en ny studie.