nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Han tar över efter Rockström

Johan Rockström lämnar chefsposten på Stockholm Environment Institute 2012. Nu är det klart vem som tar över.

  • Annons 1

– Johan Kuylenstierna är en utomordentligt skicklig ledare med erfarenhet från både svenska och internationella organisationer med ett gediget kunnande om miljöforskning och hållbar utveckling, säger Kerstin Niblaeus, styrelseordförande för Stockholm Environment Institute, SEI.

Johan Kuylenstierna har bland annat arbetat som rådgivare till ordföranden för UN-Water, senast stationerad på FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation och arbetar nu som chef på SEI:s huvudkontor i Stockholm.

– Jag känner mig hedrad över att ha blivit erbjuden tjänsten som chef för ett internationellt erkänt institut med forskningscentra i Afrika, Asien, Europa och Nordamerika. Jag kommer att fokusera på att ytterligare stärka organisationens kapacitet att erbjuda vetenskapligt stöd och analys till beslutsfattare i syfte att främja en hållbar utveckling, säger Johan Kuylenstierna.

Anledningen till rockströms avgång är att en person inte får vara chef längre än åtta år i följd enligt SEI:s stadgar. Johan Rockström övergår 2012 till att vara chef på heltid för Stockholm Resilience Center.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.