nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ramboll rekryterar för att bygga upp den svenska och nordiska vindkraftverksamheten. FOTO: AdobeStock

Han ska leda Rambolls vindkraftsatsning

Konsultbolaget Ramboll rekryterar för att satsa inom vindkraft i Norden. Rickard Klinkert, med bakgrund i vindbranschen, ska bygga upp den svenska och nordiska satsningen.

  • Annons 1

Sedan 1 februari är Rickard Klinkert på plats på Ramboll i rollen som ansvarig för vindkraft i Sverige. Han ska även utveckla vindkraftverksamheten i Norden. Ramboll har sedan tidigare en grupp som arbetar med vindkraft i Finland och har även rekryterat i Norge.

Kommer från analysföretag

Rickard Klinkert.

Rickard Klinkert.

Rickard Klinkert kommer från en vd-roll på Kjeller Vindteknikk och sitter i styrelsen för Eurel, som är en europeisk branschorganisation för elektroingenjörer. Kjeller Vindteknikk är en avknoppning från norska institutet för vindteknik och ägnar sig framför allt åt att att mäta och analysera vindförhållanden. Företaget tar bland annat fram underlag för prospektering av vindkraftparker.

– Det är helt rätt av Ramboll att satsa stort med tanke på det som sker i branschen. Bara i Sverige beräknas en fördubbling av vindkraften till 2022. På många håll är vindkraft redan i dag en förnybar energiform som klarar sig på egna ben, utan bidrag, och därmed hållbar både ekonomiskt och miljömässigt. Ambitionen om 100 procent förnybart till 2040 banar väg för en massiv utbyggnad av vindkraften, säger Rickard Klinkert i ett pressmeddelande.

Läs mer: Anna Jivén blir vd för Vattenkraftens Miljöfond

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.