nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Han blir ny föreståndare för Internationella miljöinstitutet

Internationella miljöinstitutet
Per Mickwitz har utsetts till föreståndare för Internationella miljöinstitutet för perioden 2019–2021. FOTO: Lunds universitet

Han är för närvarande forskningsdirektör vid Finlands miljöcentral (SYKE), där han bedriver forskning inom ramen för en professur. Han tillträder som föreståndare för Internationella miljöinstitutet vid årsskiftet, med anställning som professor i miljöpolicy. 

  • Annons 1

Per Mickwitz har utsetts till föreståndare för Internationella miljöinstitutet för perioden 2019–2021.

– Jag är väldigt upprymd och glad över att få bli en del av miljöinstitutets kollektiv och få möjlighet att bidra till hållbara lösningar. I dagens värld behövs ett institut som detta mer än någonsin. Det finns för närvarande ett skriande behov av kunskap som kan utlösa och skynda på privata och offentliga insatser för att åtgärda klimatförändringarna och åstadkomma en effektivare resurshantering, säger Per Mickwitz i ett pressmeddelande.

Erfarenhet av att leda tvärvetenskaplig forskning

Professor Fredrik Andersson som är ordförande för institutets styrelse och rektor för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet har lett rekryteringen av den nye föreståndaren. 

– Jag är väldigt glad över att Per Mickwitz kommer att vara institutets föreståndare under de kommande åren. Han kan institutet och är välkänd här. Han har stor erfarenhet av att leda tvärvetenskaplig forskning och han har fått varma vitsord för sin kommunikationsförmåga. Det gör honom synnerligen lämpad att leda institutet. Jag är också stolt över att rekryteringsprocessen har varit transparent och inkluderande, tack vare allt engagemang och stöd från institutets styrelse, fakulteten, personalen och universitet.   

Professor Lena Neij som varit föreståndare för Internationella miljöinstitutet under de senaste nio åren lämnar befattningen vid årsskiftet. 

Läs mer: Pengarna det svåra inför klimatmötet i Polen

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4