nr-logo

Hållbarhet i praktiken

överdirektör
Jan Cedervärn kommer närmast från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser. FOTO: Sandra Pettersson

Han blir Jordbruksverkets överdirektör

Regeringen har utsett en styrelse och en överdirektör för Jordbruksverket. Målet är bland annat att säkra en effektivare utbetalning av EU-stöden.

  • Annons 1

För första gången får myndigheten nu en styrelse med fullt ansvar. Det betyder att styrelsen som kollektiv ansvarar inför regeringen för sin verksamhet. Dessutom tillsätts en överdirektör som kommer att fungera som stöd till generaldirektören i det löpande arbetet. Jan Cedervärn utses till överdirektör för Jordbruksverket.

– Det ska vara ordning och reda, bönderna ska få sina pengar i tid. Med den nya ledningen får vi en nystart och kommer ha stort fokus på en effektivare utbetalning av EU-stöden och på stärkt konkurrenskraft, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Jan Cedervärn kommer närmast från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser.

Ska motverka försenade utbetalningar

Bakgrunden till regeringens beslut att ändra Jordbruksverkets ledning är de ökade kostnaderna för genomförandet av EU-stöden som dels lett till förseningar i utbetalning av stöd och dels till att andra verksamheter fått stå tillbaka.

Jan Cedervärn och styrelsen tillträder 1 september 2018.

Läs mer: LK rekryterar ny miljöchef

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4