nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Halvt kilo gift per invånare

  • Annons 1

Varje år dumpas 220 000 ton bekämpningsmedel över det europeiska jordbruket, meddelar Naturskyddsföreningen efter att ha tagit del av ett utkast ur en kommande EU-rapport. Det blir i runda tal ett halvt kilo per invånare i unionen. Värst är vindruvorna som får ta emot 15 procent av alla bekämpningsmedel. Mängden olika preparat i ett och samma livsmedel har också ökat stort de senaste åren. Jordbrukarna har försökt hålla sig under gällande gränsvärden för olika substanser och därför besprutat grödorna med en cocktail av gifter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.