nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Halverade utsläpp från Taxi Stockholm

  • Annons 1

På drygt tre år har Taxi Stockholm halverat sin koldioxidutsläpp, räknat per passagerarkilometer. Och till 2012 satsar man på att ha enbart miljöbilar i fordonsflottan samt minskat utsläppen med 70 procent. 350 nya biogasbilar har inhandlats hitintills i år och man har förbjudit dubbdäck på alla bilar.

– Vi hoppas nu att infrastrukturen med tankställen för biogas byggs ut fortare. Från och med årsskiftet köper vi bara in miljöbilar, säger Mikael Andersson, vd Taxi Stockholm.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.