nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Halverade transporter till Systembolaget

Färre lastbilar på vägarna och minskade kostnader. Det blir verklighet när Carlsberg Sverige tar över distributionen av VSDs och Vin & Sprits produkter. Meningen med samarbetet är att minska miljöbelastningen och förbättra logistiken.

  • Annons 1

Carlsberg Sverige, Vin & Sprit och Systembolaget påbörjade sitt samarbete redan 2006. Nu utvidgas samdistributionen med logistikföretaget VSDs dryck, och meningen är alltså att minska transporterna för en bättre miljö.

Idag har Carlsberg 18 terminaler runt om i Sverige, och det är dit VSD och Vin & Sprit levererar beställningarna från Systembolaget. På terminalerna sammanförs godset för att sedan köras ut till alla Systembolagets butiker.

Minskade kostnader

Peter Nilsson, Supply Chain direktör på Carlberg, säger i ett pressmeddelande att i och med samarbetet samkörs cirka 40 procent av all dryck som Systembolaget säljer. Leveranstillfällena minskar med cirka 60 procent per butik och körsträckorna nästintill halveras.

Anitra Steen, vd för Systembolaget uttalar sig också om effektiviseringen som samdistributionen medför. Hon säger också att den minskade kostnaden som det medför, bör kunna komma kunderna till del.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.