nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Halverade transporter till Systembolaget

Färre lastbilar på vägarna och minskade kostnader. Det blir verklighet när Carlsberg Sverige tar över distributionen av VSDs och Vin & Sprits produkter. Meningen med samarbetet är att minska miljöbelastningen och förbättra logistiken.

  • Annons 1

Carlsberg Sverige, Vin & Sprit och Systembolaget påbörjade sitt samarbete redan 2006. Nu utvidgas samdistributionen med logistikföretaget VSDs dryck, och meningen är alltså att minska transporterna för en bättre miljö.

Idag har Carlsberg 18 terminaler runt om i Sverige, och det är dit VSD och Vin & Sprit levererar beställningarna från Systembolaget. På terminalerna sammanförs godset för att sedan köras ut till alla Systembolagets butiker.

Minskade kostnader

Peter Nilsson, Supply Chain direktör på Carlberg, säger i ett pressmeddelande att i och med samarbetet samkörs cirka 40 procent av all dryck som Systembolaget säljer. Leveranstillfällena minskar med cirka 60 procent per butik och körsträckorna nästintill halveras.

Anitra Steen, vd för Systembolaget uttalar sig också om effektiviseringen som samdistributionen medför. Hon säger också att den minskade kostnaden som det medför, bör kunna komma kunderna till del.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.