nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Halverade investeringar i förnybar energi

  • Annons 1

Investeringarna i förnybar energi i Sverige har mer än halverats under det senaste året. Uppgifterna kommer från Energimyndigheten, skriver Vetenskapsradion.

Första halvåret 2008 investerades det 593 miljoner kronor i förnybar energi och i år har det investerats 276 miljoner kronor, en nedgång på ungefär 53 procent.

Den ekonomiska krisen är enligt Energimyndigheten orsaken till nedgången då riskkapitalbolag och riskkapitalfonder som tidigare satsat nu håller hårt i plånboken. Men trenden är också global. FNs organisation för industriell utveckling, UNIDO, rapporterar att investeringar världen över minskat med nästan 40 procent senaste året.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4