nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Halv miljard till energieffektiva kommuner

Energimyndigheten pytsar ut en halv miljard kronor till kommuner och landsting som satsar på att energieffektivisera sin verksamhet.

  • Annons 1

Satsningen på totalt 99 miljoner om året ingår i ett nytt femårigt nationellt energieffektiviseringsprogram för kommuner och landsting. Energimyndigheten handlägger stödet.

För att få stödet ska kommuner och landsting arbeta fram en strategi för hur de ska minska energianvändningen i sin egen verksamhet när det gäller fastigheter och transporter.

Strategin ska innehålla en nulägesanalys och utifrån den, mål för hur mycket energi som kan sparas fram till 2014 och 2020, både räknat i MWh och som procentuell minskning. Strategin ska även innehålla en tidssatt handlingsplan.

–Det finns en stor outnyttjad lönsam potential för energieffektivisering inom offentlig sektor, kommenterar Andres Muld, avdelningschef vid Energimyndigheten.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.