nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Hållbarhetsredovisningen brister i svenska företag

  • Annons 1

Hållbarhetsredovisningar som inte granskats av utomstående och bristande jämförelser av data. GRI-rapporteringen brister på svenska företag, visar en undersökning från konsultföretaget Ethos International. Totalt har man granskat GRI-rapporter från 39 statliga företag och 17 av de största företagen på Stockholmsbörsen. En tredjedel av redovisningarna hade inte granskats av en tredje part och två tredjedelar redovisar inte strategi, mål och styrning av hållbarhetsarbetet.

– Att flera företag uppvisar brister är egentligen inte så konstigt, då många rapporterar för första gången, men att två tredjedelar inte redovisar målen med sitt hållbarhetsarbete är anmärkningsvärt och kan tyda på att rapporteringen i vissa fall sker för rapporterandets skull, utan fokus på konkreta åtgärder, säger Anna Lindstedt, vd på Ethos International.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.