nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbarhetsredovisningen brister i svenska företag

  • Annons 1

Hållbarhetsredovisningar som inte granskats av utomstående och bristande jämförelser av data. GRI-rapporteringen brister på svenska företag, visar en undersökning från konsultföretaget Ethos International. Totalt har man granskat GRI-rapporter från 39 statliga företag och 17 av de största företagen på Stockholmsbörsen. En tredjedel av redovisningarna hade inte granskats av en tredje part och två tredjedelar redovisar inte strategi, mål och styrning av hållbarhetsarbetet.

– Att flera företag uppvisar brister är egentligen inte så konstigt, då många rapporterar för första gången, men att två tredjedelar inte redovisar målen med sitt hållbarhetsarbete är anmärkningsvärt och kan tyda på att rapporteringen i vissa fall sker för rapporterandets skull, utan fokus på konkreta åtgärder, säger Anna Lindstedt, vd på Ethos International.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4