nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Hållbarhetsfrågor allt viktigare för miljöchefen

  • Annons 1

Hållbarhetsfrågor är ett område som kommer starkt inom företagen och som landar på miljöchefens bord. Det visar resultaten från en enkätundersökning som Näringslivets Miljöchefer gjort. Studien visar att hållbarhetsarbetet fortfarande är i en tydlig utvecklingsfas och ligger efter miljöarbetet. Av de som svarat har endast en fjärdedel ett ledningsbeslut på att man ska arbeta med hållbar utveckling och i en tiondel av företagen är konkreta åtgärder genomförda.

I studien kan man också se skillnader i miljöfrågans genomslag i affärsstrategier, inköp och marknadsföring om företaget har ett miljöledningssystem eller inte. En slutsats i studien är att ett miljöledningssystem lyfter miljöfrågan och till viss del även hållbarhetsfrågan.

Miljöcheferna tror att miljöchefens roll i framtiden kommer att få en ökad betydelse i takt med att frågorna får en allt mer integrerad roll i företagens strategier.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.