nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Årets mångfaldschef
Noah Elstad, verksamhetschef på RFSU Stockholm, Tove Möller, diversity & inclusion på Swedavia Airport och Nyamko Sabuni, hållbarhetsdirektör på ÅF. FOTO: Tidningen Chef

Hållbarhetsdirektör kan bli Årets mångfaldschef

Nyamko Sabuni, Noah Elstad och Tove Möller och är nominerade till priset Årets mångfaldschef 2019. Priset tilldelas en chef som lyckats främja mångfald och utmanat normer på sin arbetsplats.

  • Annons 1

Nomineringarna till priset Årets mångfaldschef:

Nyamko Sabuni, hållbarhetsdirektör, ÅF AB

”I en tid där det behövs förebilder som visar mod har denna ledare inte bara integrerat mångfaldsarbetet i ÅF:s tillväxtstrategi, utan också tagit ett antal kraftfulla grepp såsom ”Ladies Month” – en månad där enbart ingenjörer som är kvinnor anställs för att bryta normer. Hon tar inte ett nej, motgångar sporrar snarare än hindrar. Tror på sig själv och att förändring är möjligt.

Noah Elstad, verksamhetschef, RFSU Stockholm

”En ledare som aldrig tar av sig jämlikhetsglasögonen utan ser det som sin moraliska skyldighet att skapa en så jämlik arbetsplats som möjligt, oavsett klassbakgrund, könsidentitet eller funktionsvariation. Medan andra nöjer sig med fördomsfria rekryteringsprocesser i sitt mångfaldsarbete går denna chef längre i sitt ledarskap.”

Tove Möller, diversity & inclusion, Swedavia Airport

”En person som kan det där med walk and talk. Denna ledare ser hindren innan någon upplever dem. Hon är outtröttlig i stort som smått i vardagen och vänder på varenda sten som bidrar till exkludering. Ingenting är omöjligt för denna ledare som dagligen kämpar för att alla ska känna sig inkluderade, vilket är hennes självklara ledstjärna.”

Bakom priset som delas ut för tredje året i rad står Sodexo och tidningen Chef. Pristagaren tillkännages på Chefgalan på Grand Hotel i Stockholm den 19 mars.

Läs mer om priset här.

Läs mer: Biolog blir ny förbundsdirektör på Gästrike Återvinnare

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4