nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbarhetsbyrån U&We
På U&We har Cecilia arbetat med bland annat affärsstrategiskt hållbarhetsarbete, gröna obligationer och hållbarhetsredovisning. FOTO: U&We

Hållbarhetsbyrån U&We får ny styrelseordförande

Cecilia Näsman tar över posten som styrelseordförande för U&We 1 juli. Hon är sedan 2016 partner i företaget.

  • Annons 1

– Det känns oerhört inspirerande att få ta över ordförandeposten från vår hållbarhetsnestor Göran Wiklund. Jag hoppas att min fleråriga erfarenhet från styrelsearbete i både bolag och ideella organisationer ska komma till nytta för U&We, och ser fram mot att utveckla en av Sveriges främsta hållbarhetsbyråer med starka värderingar vidare, tillsammans med den samlade expertis och erfarenhet som finns representerad i styrelsen, säger Cecilia Näsman i en kommentar.

Jobbat med affärsstrategiskt hållbarhetsarbete

Cecilia Näsman har en bakgrund inom traditionell finanssektor, hållbar utvecklingsfinansiering och har arbetat både professionellt och ideellt med sociala frågor. 

– Vi är glada att Cecilia tackat ja till posten som styrelseordförande. Hon har lång erfarenhet av styrelsearbete, bland annat i Ekobanken och hon kommer att professionalisera vårt styrelsearbete ytterligare, säger Göran Wiklund, styrelseordförande och delägare i U&We.

Läs mer: Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4