nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbarhet trendigt i resaturangvärlden

Enligt National Restaurant Association är hållbarhet en stark trend bland restauranger under 2010. Störst är intresset för lokalt odlade produkter.

  • Annons 1

I restaurangbranschen finns idag en allt större medvetenhet om den egna betydelsen för att bidra till en hållbar miljö. Exempelvis kräver allt fler restauranger produkter som är miljöcertifierade. I Sverige finns idag 34 Svanenmärkta restauranger. Bland andra Operakällaren i Stockholm, Grythyttans Gästgivaregård och Bomans i Trosa.

– Restauranggästerna blir allt mer krävande. Man förväntar sig att restaurangen tar miljö och hållbarhet på allvar, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Miljömärkning Sverige AB.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.