nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Hållbarhet trendigt i resaturangvärlden

Enligt National Restaurant Association är hållbarhet en stark trend bland restauranger under 2010. Störst är intresset för lokalt odlade produkter.

  • Annons 1

I restaurangbranschen finns idag en allt större medvetenhet om den egna betydelsen för att bidra till en hållbar miljö. Exempelvis kräver allt fler restauranger produkter som är miljöcertifierade. I Sverige finns idag 34 Svanenmärkta restauranger. Bland andra Operakällaren i Stockholm, Grythyttans Gästgivaregård och Bomans i Trosa.

– Restauranggästerna blir allt mer krävande. Man förväntar sig att restaurangen tar miljö och hållbarhet på allvar, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Miljömärkning Sverige AB.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.