nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbara mobiler

  • Annons 1

Sony Ericsson lanserar nu två nya miljömässiga telefoner inom Greenheart-programmet. C901 Greenheart har en elektronsikt inbyggd manual i telefonen som ersätter standardversionen i papper och bidrar till att förpackningen blir mindre. Telefonen är tillverkad med minst 50 procent återvunnen plast och innehåller en optimerad ljussensor för skärmen som minskar energianvändningen. Den levereras med hörlurar gjorda av 100 procent återvunnen plast i fyra av fem delar. Den andra telefonen, Naite, innehåller många av delösningar som finns i C901 och kommer med en lågenergiladdare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.