nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbara mobiler

  • Annons 1

Sony Ericsson lanserar nu två nya miljömässiga telefoner inom Greenheart-programmet. C901 Greenheart har en elektronsikt inbyggd manual i telefonen som ersätter standardversionen i papper och bidrar till att förpackningen blir mindre. Telefonen är tillverkad med minst 50 procent återvunnen plast och innehåller en optimerad ljussensor för skärmen som minskar energianvändningen. Den levereras med hörlurar gjorda av 100 procent återvunnen plast i fyra av fem delar. Den andra telefonen, Naite, innehåller många av delösningar som finns i C901 och kommer med en lågenergiladdare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.

Rapport om fem grader varmare klimat

Om jordens medeltemperatur överskrider två grader, finns risken att det inte tar stopp där, utan går upp till fyra eller rentav fem grader. Det har forskare från Stockholm Resilience Centre kommit fram till i en ny studie.