nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Hållbara mobiler

  • Annons 1

Sony Ericsson lanserar nu två nya miljömässiga telefoner inom Greenheart-programmet. C901 Greenheart har en elektronsikt inbyggd manual i telefonen som ersätter standardversionen i papper och bidrar till att förpackningen blir mindre. Telefonen är tillverkad med minst 50 procent återvunnen plast och innehåller en optimerad ljussensor för skärmen som minskar energianvändningen. Den levereras med hörlurar gjorda av 100 procent återvunnen plast i fyra av fem delar. Den andra telefonen, Naite, innehåller många av delösningar som finns i C901 och kommer med en lågenergiladdare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.