nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Hållbara lösningar viktigare än låga priser

Det är inte längre priset som är avgörande i upphandlingar. Hållbara lösningar som minskar avfall och utsläpp av koldioxid blir allt viktigare i jakten på underleverantörer.

  • Annons 1

Strävan att pressa underleverantörers konkreta offerter utökas till att hjälpa leverantörerna att titta på hela produktionskedjan. Detta visar den internationella rapporten The High Profit Supply Chain från revisions- och konsultföretaget Deloitte.

Trenden är fortsatt integration, bort från tuffa förhandlingar kring själva priset. Företagen vill utveckla arbetet med sina leverantörer för att hitta nya gemensamma processer som minskar användning av energi, vatten och insatsvaror, och som reducerar avfall och utsläpp av koldioxid.

Även samverkan mellan övriga parter växer, till exempel med de återvinningsföretag som slutligen tar hand om produkterna. Resultatet börjar också användas i reklam och information till kunderna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.