nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbara lösningar viktigare än låga priser

Det är inte längre priset som är avgörande i upphandlingar. Hållbara lösningar som minskar avfall och utsläpp av koldioxid blir allt viktigare i jakten på underleverantörer.

  • Annons 1

Strävan att pressa underleverantörers konkreta offerter utökas till att hjälpa leverantörerna att titta på hela produktionskedjan. Detta visar den internationella rapporten The High Profit Supply Chain från revisions- och konsultföretaget Deloitte.

Trenden är fortsatt integration, bort från tuffa förhandlingar kring själva priset. Företagen vill utveckla arbetet med sina leverantörer för att hitta nya gemensamma processer som minskar användning av energi, vatten och insatsvaror, och som reducerar avfall och utsläpp av koldioxid.

Även samverkan mellan övriga parter växer, till exempel med de återvinningsföretag som slutligen tar hand om produkterna. Resultatet börjar också användas i reklam och information till kunderna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4