nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Hållbara lösningar viktigare än låga priser

Det är inte längre priset som är avgörande i upphandlingar. Hållbara lösningar som minskar avfall och utsläpp av koldioxid blir allt viktigare i jakten på underleverantörer.

  • Annons 1

Strävan att pressa underleverantörers konkreta offerter utökas till att hjälpa leverantörerna att titta på hela produktionskedjan. Detta visar den internationella rapporten The High Profit Supply Chain från revisions- och konsultföretaget Deloitte.

Trenden är fortsatt integration, bort från tuffa förhandlingar kring själva priset. Företagen vill utveckla arbetet med sina leverantörer för att hitta nya gemensamma processer som minskar användning av energi, vatten och insatsvaror, och som reducerar avfall och utsläpp av koldioxid.

Även samverkan mellan övriga parter växer, till exempel med de återvinningsföretag som slutligen tar hand om produkterna. Resultatet börjar också användas i reklam och information till kunderna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4