nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbar utveckling på Sthlm Fashion Week

  • Annons 1

På Sthlm Fashion Week hölls idag seminariet Mode och hållbarhet – Paradox eller möjlighet? med bland andra Katharine Hamnett, designer och förespråkare för etiskt och miljövänligt mode. Syftet med seminariet är att nå många aktörer inom en bransch där frågor om miljö, hållbar utveckling och konsumtion ofta kommer i skymundan.

Seminariet är ett samarbete mellan Sthlm Fashion Week by Berns och Antonia Ax:son Johnsons Stiftelse för Miljö och Utveckling. Moderator är Matilda Tham, adjungerad professor i mode på Beckmans School of Design och i Eko-design.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.