nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Så här tolkar klass 6b på Kvarnsvedens skola i Borlänge hållbar konsumtion.

Hållbar konsumtion enligt framtidens köpare

Klass 6b på Kvarnsvedens skola i Borlänge är vinnare i en fototävling som arrangeras av Svanen och Natur och miljöboken. De får priset för att deras bild ”på ett tydligt sätt tagit upp problem och lösning på dagens konsumtion”, enligt juryn.

  • Annons 1

Uppgiften var att fotografera vad hållbar konsumtion betyder för eleverna. I klass 6b:s bild pekar eleverna på att det går åt nio tusen liter vatten för att producera ett par jeans. De förslår också en lösning på hur man kan spara in på resurser genom att sy om gamla jeans till en jeansklänning.

Klassen vinner en lägerresa till Kolmården och besök på Vildmarkshotellets svanenmärkta spa.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.