nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Håll Sverige rent lanserar skolsatsning

  • Annons 1

Stiftelsen Håll Sverige rent presenterar en skolsatsning där de erbjuder kommuner, skolledare och pedagoger gratis stöd för att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor. Bland annat erbjuder de utbildning, inspiration, verktyg och material och satsningen genomförs i samarbete med Skolverket, Naturvårdsverket, Energimyndigheten samt Länsförsäkringar.

Håll Sverige rent har också nyligen inlett ett samarbete med Skolverket kring de två stora miljöutmärkelserna Grön flagg och Skola för hållbar utveckling. Meningen är att fler förskolor och skolor ska få hjälp att arbeta aktivt med hållbar utveckling och samarbetet går ut på att ge en samlad guidning och stöd i deras miljö- och kvalitetsarbete.

– Genom samverkan får båda organisationerna ett bredare kontaktnät, och vi kan på ett bättre sätt möta skolor och förskolor som arbetar aktivt med frågor om miljö och hållbar utveckling, säger Katarina Håkansson, enhetschef på Skolverket.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4