nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Grönaste EU-parlamentarikerna korade

  • Annons 1

Miljöpartisten Carl Schlyter är den EU-parlamentariker som oftast röstar för en bättre miljö. Det konstaterar Naturskyddsföreningen i en granskning av de svenska EU-parlamentarikernas miljöengagemang.

Ytterligare fyra parlamentariker får tummen upp när det kommer till att värna miljön. Här visar det sig att partitillhörighet är mindre viktigt – samtliga parlamentariker kommer från olika partier: Åsa Westlund (S), Anders Wijkman (KD), Jens Holm (V) och Lena Ek (C).

– Det är slående att personvalet har betytt mer för miljöpolitiken än vilket svenskt parti man röstade på förra gången, säger Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningens ordförande.

I granskningen har man tittat på hur parlamentarikerna röstat i miljöomröstningar och hur de engagerat sig i parlamentets utskottsarbete. Dessutom har parlamentarikerna fått beskriva sitt arbete i en enkät.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4