nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Grönaste EU-parlamentarikerna korade

  • Annons 1

Miljöpartisten Carl Schlyter är den EU-parlamentariker som oftast röstar för en bättre miljö. Det konstaterar Naturskyddsföreningen i en granskning av de svenska EU-parlamentarikernas miljöengagemang.

Ytterligare fyra parlamentariker får tummen upp när det kommer till att värna miljön. Här visar det sig att partitillhörighet är mindre viktigt – samtliga parlamentariker kommer från olika partier: Åsa Westlund (S), Anders Wijkman (KD), Jens Holm (V) och Lena Ek (C).

– Det är slående att personvalet har betytt mer för miljöpolitiken än vilket svenskt parti man röstade på förra gången, säger Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningens ordförande.

I granskningen har man tittat på hur parlamentarikerna röstat i miljöomröstningar och hur de engagerat sig i parlamentets utskottsarbete. Dessutom har parlamentarikerna fått beskriva sitt arbete i en enkät.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.