nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Grönaste EU-parlamentarikerna korade

  • Annons 1

Miljöpartisten Carl Schlyter är den EU-parlamentariker som oftast röstar för en bättre miljö. Det konstaterar Naturskyddsföreningen i en granskning av de svenska EU-parlamentarikernas miljöengagemang.

Ytterligare fyra parlamentariker får tummen upp när det kommer till att värna miljön. Här visar det sig att partitillhörighet är mindre viktigt – samtliga parlamentariker kommer från olika partier: Åsa Westlund (S), Anders Wijkman (KD), Jens Holm (V) och Lena Ek (C).

– Det är slående att personvalet har betytt mer för miljöpolitiken än vilket svenskt parti man röstade på förra gången, säger Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningens ordförande.

I granskningen har man tittat på hur parlamentarikerna röstat i miljöomröstningar och hur de engagerat sig i parlamentets utskottsarbete. Dessutom har parlamentarikerna fått beskriva sitt arbete i en enkät.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4