nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Gröna arbetsplatser prisas

  • Annons 1

För fjärde året i rad delar fackförbundet Kommunal ut Gröna Jobb-priset till arbetsplatser som visar goda exempel på hur den gröna sektorn kan utvecklas. Pristagarna i år är Högestad gård i Skåne, Miljöprojektet i Skövde och Bodens återvinningsstation.

Kommunals Gröna Jobb-priset i kategorin arbete med människor, djur och natur går till Högestad gård, Caj Persson och Claes Andersson, i Skåne. Samtliga anställda har aktivt deltagit i arbetet med miljöcertifiering av både gård och skog. Syftet med arbetet är bland annat att bibehålla arbetstillfällen och göra jobben ännu grönare och att bidra till en långsiktigt hållbar produktion av högkvalitativa livsmedel.

Gröna Jobb-priset i kategorin arbete i teknisk sektor delas i år mellan omsorgsförvaltningen i Skövde Kommun och Bodens återvinningsmarknad. Miljöprojektet i Skövde inriktar sig på återvinning. Gruppens arbete består i att ta emot all utrangerad utrustning från Kärnsjukhuset i Skövde. Gruppen, som är självförsörjande vad gäller kläder och verktyg, gör en stor insats för miljön. Bodens återvinningsmarknad samlar in begagnat gods som sorteras, monteras, repareras och säljs till behövande. Genom att dessutom ta hand om kommunens återvinningsstationer har man inspirerat Bodens invånare till ökad återanvändning.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4