nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Grön datorhall slår upp portarna

  • Annons 1

Informationssäkerhetsföretaget Sungard Availability Services satsar grönt i sin nya datorhall för samlokalisering. Anläggningen drivs med el från vindkraft och är också förberedd för återvinning av överskottsvärme som i framtiden kan användas för uppvärmning av omkringliggande fastigheter.

Enligt Sungards egna uppgifter har de också en hög energieffektivitet i hallen. Istället för kylförsörjning från kompressordrift året runt använder de uteluften för sitt kylsystem. Detta och andra energibesparande åtgärder halverar elförbrukningen för hallens stödsystem.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.