nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Grön datorhall slår upp portarna

  • Annons 1

Informationssäkerhetsföretaget Sungard Availability Services satsar grönt i sin nya datorhall för samlokalisering. Anläggningen drivs med el från vindkraft och är också förberedd för återvinning av överskottsvärme som i framtiden kan användas för uppvärmning av omkringliggande fastigheter.

Enligt Sungards egna uppgifter har de också en hög energieffektivitet i hallen. Istället för kylförsörjning från kompressordrift året runt använder de uteluften för sitt kylsystem. Detta och andra energibesparande åtgärder halverar elförbrukningen för hallens stödsystem.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.