nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Grön datorhall slår upp portarna

  • Annons 1

Informationssäkerhetsföretaget Sungard Availability Services satsar grönt i sin nya datorhall för samlokalisering. Anläggningen drivs med el från vindkraft och är också förberedd för återvinning av överskottsvärme som i framtiden kan användas för uppvärmning av omkringliggande fastigheter.

Enligt Sungards egna uppgifter har de också en hög energieffektivitet i hallen. Istället för kylförsörjning från kompressordrift året runt använder de uteluften för sitt kylsystem. Detta och andra energibesparande åtgärder halverar elförbrukningen för hallens stödsystem.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4