nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Göteborgs stad vill förbättra kontrollen av etiska krav

  • Annons 1

Göteborgs Stad har målsättningen att öka andelen etiska inköp och ställer idag etiska krav i upphandlingar. Men för att ställa krav måste man också kontrollera att leverantörer och underleverantörer lever upp till kraven. Göteborgs stad går nu därför ut och upphandlar kontroll och uppföljning av etiska krav som tjänst.

− Vi vill att våra leverantörer och deras underleverantörer efterlever de grundläggande mänskliga rättigheterna. Men för att veta om de lever upp till detta så måste vi göra uppföljningar/kontroller. Därför upphandlar vi nu auditörer som för stadens räkning ska kunna genomföra kontroller runt om i världen, säger Roland Mårtensson, ansvarig upphandlingsledare på Upphandlingsbolaget.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.