nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Göteborgs stad vill förbättra kontrollen av etiska krav

  • Annons 1

Göteborgs Stad har målsättningen att öka andelen etiska inköp och ställer idag etiska krav i upphandlingar. Men för att ställa krav måste man också kontrollera att leverantörer och underleverantörer lever upp till kraven. Göteborgs stad går nu därför ut och upphandlar kontroll och uppföljning av etiska krav som tjänst.

− Vi vill att våra leverantörer och deras underleverantörer efterlever de grundläggande mänskliga rättigheterna. Men för att veta om de lever upp till detta så måste vi göra uppföljningar/kontroller. Därför upphandlar vi nu auditörer som för stadens räkning ska kunna genomföra kontroller runt om i världen, säger Roland Mårtensson, ansvarig upphandlingsledare på Upphandlingsbolaget.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.