nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Göteborg ska utveckla framtidens städer

  • Annons 1

Miljöförstöring och resursfördelningsfrågor ställer nya utmaningar på framtidens städer. Nu får Chalmers och Göteborgs universitet 135 miljoner kronor för att utveckla ett världsledande centrum för hållbar stadsutveckling i ett helhetsperspektiv. Enligt Karin Markides, rektor på Chalmers, är målet att centret ska bli en förebild på den internationella scenen och att man ska testa ny kunskap, nya metoder och ny teknik.

Bakom anslaget står Mistra, Stiftelsen för miljöstrategisk forskning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.