nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Göteborg planerar för framtida översvämningar

  • Annons 1

Budskapet från FNs klimatpanel om stigande havsnivåer i Nordsjön har nu blivit en fråga för kommunledningen i Göteborg. En rapport från stadens stadsbyggnadskontor pekar på en risk för översvämningar och skred i framtiden. Vilka investeringar som krävs ska nu tas upp i kommunen, bland annat handlar det om att säkra centrum. En kostnad som enligt beräkningar kan uppgå till mellan fem och tio miljarder kronor under en femtioårsperiod.

– Vår bedömning är att vi klarar oss med åtgärder vid kaj om havet stiger upp till två meter över dagens extremvärden. Än så länge har vi tid på oss. Det handlar nu om att metodiskt gå igenom riskområdena så att vi vet vad vi gör, säger Ulf Moback, ledare för den arbetsgrupp som gjort utredningen, till Göteborgs-Posten.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.