nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Göteborg planerar för framtida översvämningar

  • Annons 1

Budskapet från FNs klimatpanel om stigande havsnivåer i Nordsjön har nu blivit en fråga för kommunledningen i Göteborg. En rapport från stadens stadsbyggnadskontor pekar på en risk för översvämningar och skred i framtiden. Vilka investeringar som krävs ska nu tas upp i kommunen, bland annat handlar det om att säkra centrum. En kostnad som enligt beräkningar kan uppgå till mellan fem och tio miljarder kronor under en femtioårsperiod.

– Vår bedömning är att vi klarar oss med åtgärder vid kaj om havet stiger upp till två meter över dagens extremvärden. Än så länge har vi tid på oss. Det handlar nu om att metodiskt gå igenom riskområdena så att vi vet vad vi gör, säger Ulf Moback, ledare för den arbetsgrupp som gjort utredningen, till Göteborgs-Posten.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4