nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Göteborg får Volvos första elbil

Till hösten rullar tio exemplar av Volvos första elbil på Göteborgs gator. Det är ett resultat av samarbetet med Göteborg Energi.

  • Annons 1

På ytan ser Volvo C30 Electric ut som standardbilen Volvo C30. Skillnaden är att elversionen drivs av ett litium-jon-batteri och har en räckvidd på upp till 15 mil per laddning. Snart kommer en testflotta till företagens hemstad, Göteborg. Göteborg Energi har nämligen skrivit under en avsiktsförklaring om att få fordonstillverkarens första elbilsmodell.

– Tio bilar levereras med start under hösten. Volvo C30 Electric är en naturlig del av vår satsning på DRIVe-produkter som syftar till att skapa ett hållbart samhälle. Vi är glada över samarbetet med Göteborg Energi, säger Lennart Stegland, utvecklingsansvarig på Volvo Personvagnar.

Totalt omfattar Volvos elbilsprojekt cirka 250 bilar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.