nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Göteborg blir globalt centrum för hållbara städer

Ett internationellt centrum för hållbar stadsutveckling slår snart upp sina portar i Göteborg. Här ska teori och praktik mötas för att gemensamt till mer hållbara städer.

  • Annons 1

I januari startar ett internationellt centrum för hållbar stadsutveckling i Göteborg, Mistra Urban Futures. Centrumet drar igång fem större pilotprojekt, där klimatpåverkat byggande är ett prioriterat område. Tanken är att bidra till att göra verklig skillnad för miljön och människors liv i världens städer. Därför etableras också ett internationellt nätverk där också Manchester, Kisumu i Kenya, Shanghai och Kapstaden ingår. Centrumet blir därmed en arena för utveckling och överföring av kunskap, där samverkan med näringsliv, intresseorganisationer och allmänhet ska utvecklas.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.