nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Google skrotar planer på billig förnybar energi

Planen var att få fram förnyelsebar energi som var billigare än kol. Nu meddelar Google att man lägger ner de gröna planerna.

  • Annons 1

– Vi är i färd med att stänga ett antal produkter som inte har haft den effekt vi har hoppats på, skriver Googles driftchef Urs Hölzle i ett blogginlägg.

Google började 2007 investera och utveckla tekniker för att få ner priserna på förnybara energikällor, skriver Reuters. Nu har de alltså tänkt om och de tror att det finns andra institutioner som är bättre lämpade att utveckla förnybara energikällor.

Bill Weihl, som var ansvarig för energiprojektet, lämnade enligt Reuters Google tidigare under november månad.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.