nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Goda exempel på klimatsmart jordbruk

Lärdomar från jordbruksmetoder med lägre klimatpåverkan än de traditionella samlas nu på en FN-sajt.

  • Annons 1

FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO samlar nu goda exempel på klimatsmartare jordbruk världen över. På sajten finns fallbeskrivningar om både produktion av livsmedel som klarar klimatförändringen och metoder som minskar utsläppen av växthusgaser.

Ett smart exempel finns i norra Kamerun, där grödor som har låg motståndskraft mot vattenbrist fått tåligare efterföljare i nya grödor som tagits fram av landets nationella institut för jordbruksforskning.

Ett annat hittar vi i Moçambique, där småbrukare får betalt för att införa metoder för trädjordbruk, något som binder kol och minskar avskogningen.

Läs mer och inspireras här: www.fao.org/climatechange/climatesmart/en/

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.