nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Glöm inte kontoret!

  • Annons 1

När miljöfrågorna kommer på tal är det nog till mans lätt att tänka på tillverkande företag. Men faktum är att kundkraven nu också växer på att tjänsteföretagen måste se över sitt miljöarbete. En viktig del i detta blir då med självklarhet att se över hur miljöanpassningen ser ut på det egna kontoret.

Här finns det i allmänhet betydligt mer att göra än många är medvetna om. Det handlar inte bara om att ta fram en policy utan också tänka igenom noggrant hur man ska bära sig åt. Det kan exempelvis handla om en miljöanpassad inköpspolicy och en användarpolicy om enkla saker som att hantera belysning. Generellt kan sägas att det finns väldigt många detaljer att se över och att ingen är för liten.

En stor bov på kontoret är också kontorsmaskinerna. Här finns en hel del att göra, särskilt när man köper nya datorer och bildskärmar eller skaffar en ny kopiator. Men som alltid, är man medveten om problemen så går de att åtgärda. Information finns att inhämta på många håll.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4