nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Global webbtjänst för hållbar utveckling

  • Annons 1

Card.coop är en ny global online-tjänst för hållbar utveckling som lanseras i oktober. Tjänsten bygger på att koppla samman världens främsta hållbarhetsexperter, som via internet håller kurser för hållbara och lönsamma affärer inom produktutveckling och statsbyggnad.

Via webbplatsen erbjuds seminarier, föreläsningar och nätverksmöten i både realtid och bandade i efterhand.

– Vi menar att alla företag, produkter och tjänster måste vara ekologiskt och socialt hållbara för att vara framgångsrika i framtiden – därför drivs innovation och organisationsförändring mot hållbarhet i en allt snabbare takt, förklarar Jonas Lagneryd som är vd för organisationen bakom card.coop.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4