nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Global webbtjänst för hållbar utveckling

  • Annons 1

Card.coop är en ny global online-tjänst för hållbar utveckling som lanseras i oktober. Tjänsten bygger på att koppla samman världens främsta hållbarhetsexperter, som via internet håller kurser för hållbara och lönsamma affärer inom produktutveckling och statsbyggnad.

Via webbplatsen erbjuds seminarier, föreläsningar och nätverksmöten i både realtid och bandade i efterhand.

– Vi menar att alla företag, produkter och tjänster måste vara ekologiskt och socialt hållbara för att vara framgångsrika i framtiden – därför drivs innovation och organisationsförändring mot hållbarhet i en allt snabbare takt, förklarar Jonas Lagneryd som är vd för organisationen bakom card.coop.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.