nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Global vägledning för socialt ansvarstagande tar form

  • Annons 1

SIS, Swedish Standards Institute leder arbetet med att ta fram en global vägledning för socialt ansvarstagande – den internationella standarden Guidance on Social Responsibility, ISO 26000 – som ska vara klar år 2009.

Standarden beskriver hur ett företag konkret kan arbeta med frågor som mänskliga rättigheter, arbetsrätt, affärsetik, anti-korruption och miljö. Alla organisationer ska kunna använda sig av riktinjerna – små och stora företag, offentlig verksamhet och frivilligorganisationer.

I slutet av juli presenterades nya resultat. Strukturen är på plats och sju ämnesområden har definierats och beskrivits. Områdena är organisationsstyrning, mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och arbetsmiljö, miljö, rättvis verksamhetsutövning, konsumentfrågor och samhällsutveckling.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.