nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Glädje för ökat miljöengagemang

  • Annons 1

Glädje är det lättaste sättet att få människor att ändra sig. Den filosofin ligger bakom Volkswagens nya satsning på att öka svenskarnas miljöengagemang. Under namnet ”Rolighetsteorin” utlyser företaget nu en tävling som går ut på att vaska miljöinnovationer som bygger på att det ska vara roligt att välja miljösmarta alternativ.

– All varaktig förändring bottnar i att människor byter beteende. Och det som är roligt är helt enkelt lättare att ta till sig. Därför vill vi få folk att fundera på miljölösningar som bottnar i glädje, säger Stefan Dahlin, som sitter i juryn för tävlingen och till vardags arbetar som produktchef på Volkswagen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.