nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Glädje för ökat miljöengagemang

  • Annons 1

Glädje är det lättaste sättet att få människor att ändra sig. Den filosofin ligger bakom Volkswagens nya satsning på att öka svenskarnas miljöengagemang. Under namnet ”Rolighetsteorin” utlyser företaget nu en tävling som går ut på att vaska miljöinnovationer som bygger på att det ska vara roligt att välja miljösmarta alternativ.

– All varaktig förändring bottnar i att människor byter beteende. Och det som är roligt är helt enkelt lättare att ta till sig. Därför vill vi få folk att fundera på miljölösningar som bottnar i glädje, säger Stefan Dahlin, som sitter i juryn för tävlingen och till vardags arbetar som produktchef på Volkswagen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.