nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Gemensamma riktlinjer för djuphavsfiske

  • Annons 1

Medlemmarna i FN livsmedels- och jordbruksorganisation, FAO, har enats om internationella riktlinjer rörande djuphavsfiske.

Riktlinjerna ska fungera som ett praktiskt verktyg och innehåller både miljö- och fiskemässiga aspekter. Syftet är att begränsa djuphavsfiskets negativa effekter men också förbättra information angående lokalisering och status på utsatta marina ekosystem.

Rekommenderade åtgärder är bland annat att djuphavsfiske ska upphöra helt i områden där ekosystemet rubbas och att fiskemetoderna ska utvecklas för att endast den planerade fångsten ska tas upp.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.