nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Gemensamma definitioner för ekologiska kläder

  • Annons 1

Nu startar ett arbete för att ta fram gemensamma definitioner för ekologiska kläder. Samarbetet är europeiskt och leds av SIS i Sverige. Allt fler klädföretag inriktar sig på ekologiska kläder, men märker dem på olika sätt. Tanken är att göra det lättare för konsumenter att få riktig information, och att producenterna ska kunna marknadsföra sina varor på rätt sätt.

Arbetsgruppen kommer att arbeta inom ramarna för den europeiska standardiseringsorganisationen CEN. Målet är att ta fram gemensamma definitioner för benämningarna organic, green och eco, för textiler.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.