nr-logo

Hållbarhet i praktiken

GE investerar 500 miljoner i vindkraft

Totalt ska GE investera motsvarande 3,4 miljarder kronor i havsbaserad vindkraft. I Sverige är Karlstad och Göteborg fokusstäder.

  • Annons 1

Fram till och med 2016 ska företaget investera cirka 500 miljoner kronor i Sverige, övriga länder som omfattas av de havsbaserade vindkraftsprojekten är Norge, Tyskland och Storbritannien.

Ett nytt vindkraftverk med en effekt på 4 megawatt ska byggas på GE Winds forskningscenter i Karlstad. Därtill kommer en demonstrations- och testenhet av den nya havsbaserade turbinen att utvecklas i Göteborgs hamn. Den blir 140 meter hög.

– Havsbaserad vind kommer att spela en avgörande roll för att möta den ökade efterfrågan på renare och förnybar energi, och har en ljus framtid här i Europa. Tack vare dessa investeringar kan vi hjälpa till att tillvarata Europas stora, outnyttjade vindresurser till havs, samtidigt som vi skapar nya jobb både inom GE hos och våra underleverantörer, säger Ferdinando Beccalli-Falco, vd och koncernchef för GE International.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4