nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Gävle prisas för hållbara transporter

EUs pris för kommuners arbete för hållbara transporter, European Mobility Award, går till Gävle.

  • Annons 1

Över 280 kommuner över hela Europa tävlade om utmärkelsen. Men igår presenterade EUs miljökommissionär Janez Potočnik vinnaren. Gävle fick priset för att de gjort mest för att öka medvetenheten om hållbart resande och implementerat innovativa projekt.

Bland annat organiserade Gävle ”I stan utan min bil”, som prisades i fjol av Union of the Baltic Cities.

– Gävles vinst är en viktig belöning till kommunens tjänstemän som arbetat för att sätta fokus på hur vi kan låta bilen stå oftare, men också till Gävleborna som deltagit och inspirerats, säger Cecilia Carlqvist, vd för Gröna bilister.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.