nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svenska Turistföreningen
Daniel Skog, utanför STF Helags, Jämtland nya reningsverk. FOTO: Jenny Engström

Han går från Westander till Svenska Turistföreningen

Daniel Skog, tidigare PR-konsult på Westander Hållbarhet, rekryteras till tjänsten som hållbarhetsansvarig på Svenska Turistföreningen.

  • Annons 1

– Jag vill hjälpa till att få fler människor att upptäcka Sverige hållbart. Att kunna kombinera mitt intresse för friluftsliv med STF:s engagemang för hållbar turism är en verklig dröm för mig, säger Daniel Skog, vikarierande hållbarhetsansvarig på STF.

Daniel kommer bland annat att leda arbetet med det så kallade hållbarhetslöftet där alla STF:s boenden i slutet av 2019 ska ha avgett ett löfte om att arbeta mer hållbart. Hållbarhetslöftet har redan i dag spikats upp på mer än hälften av STF:s boenden och omfattar bland annat energi, vatten och samhällsengagemang.

Har arbetat med nudging

– Daniels erfarenheter inom hållbarhet och kommunikation kommer att vara mycket värdefulla för oss och vi ser fram emot hans bidrag till STF:s hållbarhetsarbete, säger Magnus Ling, generalsekreterare STF.

Daniel Skog har tidigare arbetat med beteendepåverkande kommunikation och hållbarhet under många år för Malmö stad. På STF går han in som vikarie för Maria Lidberg under hennes föräldraledighet.

Läs mer: Hållbarhet en bra affär hos Ramboll

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.