nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Fyra nya kvinnor i Avfall Sveriges styrelse

  • Annons 1

Vid Avfall Sveriges årsmöte valdes sex nya ledamöter in i styrelsen, varav fyra är kvinnor. Efter invalet är en tredjedel av de totalt 18 styrelseledamöterna kvinnor.

– Att andelen kvinnor ökat i Avfall Sveriges styrelse är en spegling av hur branschen har utvecklats. Allt fler yngre och allt fler kvinnor har upptäckt avfallsbranschen. Branschen står inför stora rekryteringsbehov i samband med väntade pensionsavgångar. Vi arbetar för en så jämn fördelning som möjligt vad gäller kön, ålder och etnisk bakgrund, inte bara i styrelsen utan i hela branschen, uppger Kjell-Arne Landgren, styrelseordförande i Avfall Sverige, i ett pressmeddelande.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.