nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Fyra europeiska företag fick miljöpris

England, Belgien, Tyskland och Spanien kammande hem European Business Awards for the Environment för 2010.
Inget svenskt företag fanns med bland de 10 finalisterna.

  • Annons 1

Priset delas ut i fyra olika klasser, miljövänliga produkter, miljövänliga processer, företagsstyrning samt ett pris för internationella samarbeten som lett till goda effekter på miljön.

I klassen företagsstyrning kammade Finduskoncernen i England hem priset för sitt projekt ”Fish for life” med syfte att skapa en hållbar fiskeindustri. Bästa produkt gick till Energy ICT i Belgien som skapat ett system för energistyrning som gjort att bland annat butikskedjan Tesco kunnat minska sin energiförbrukning med 20 procent i alla butiker. Bästa process gick till Zenergy Power Gmbh and Bültmann Gmbh som också tittat på energibesparing och bästa internationella samarbete fick Ferrovia från Spanien som jobbat med vattenproblematiken i Tanzania.

141 företag från 24 länder var med och tävlade om priset, det är det högsta antalet sedan priset började delas ut 1987 och speglar det ökade intresset för miljöfrågor, enligt juryn.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.